19 augusti 2023
13:00

Vendelsö IK

Referat: Västerhaninge IF - Vendelsö IK

Egentligen var det inget snack om vart segern skulle hamna. Västerhaninge dominerade stort från start till mål. Det var mest Västerhaninges oförmåga att sätta dit bollen i kombination med Vendelsös duktige målvakt som gjorde att det var spännande ända in i slutet. Alla vet att en 1-0 ledning är inte mycket att spela på det räcker med en felstuds eller liknande så är det kvitterat. Västerhaninge kom till spel med ett ungt, mycket ungt lag. Snittåldern hamnade på 20,3 med kapten för dagen Mohammed 23 som ålderman.

Västerhaninge gjorde 1-0 redan i den 4:e minuten. Ett instick från Andrej fram till Fredrik som behärskat rakade in bollen. Som sagt Västerhaninge dominerade stort spelmässigt anförda av Andreas och Felix på mitten. Chanser radades upp, kanske den farligaste var den då Lucas, som gjorde en riktigt bra match, nickade bollen i stolpen. Det stod 1-0 i halvlek men borde ha varit betydligt större siffror.

Vi trodde att Vendelsö skulle komma ut hårt i andra men spelet fortsatte som i den första, stort bollinnehav och massor med målchander för Viffen. En viss oro började sprida sig på läktaren då man inte satte någon av chanserna, men i matchen sista dallrande minuter får Mohammed bollen kommer fri, osjälviskt passar han Andrej som kan bredsida in slutresultatet 2-0 i den tomma buren.

Hela laget gör en stabil insats och vinner rättvist. Nu väntar en träningsvecka sen är det dags att bege sig ut till Värmdö kommande helg.